Filmklub

Filmklub

Delicatessen

2017. december 05. - auch w.

Húsevők boltja egy globális apokalipszis után. A források megfogyatkoztak, honnan lehet húst szerezni? Új lakó érkezik a bérházba, munkát vállal a hentesnél, de még nem sejti, mi vár rá... Itt már csak a vegetáriánus terroristák segíthetnek. Szürreális film Jeunet és Caro egyedi látásmódjával, színeivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklub-tok.blog.hu/api/trackback/id/tr113439547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DicsaReginaKrisztina 2017.12.10. 20:16:08

Roppant sok fordulat van benne, ami izgalmassá teszi a filmet. Engem mindig váratlan helyzetek elé állított.
Egyedi apokalipszisi helyzetet tár fel, érdekes szereplőket jelenít meg. Hiszen egy bohócot és egy hentest nem igazán tudtam volna elképzelni egy filmben. A lakóházi nyomort is megismerhetjük igazán, sok részlettel bemutatva.
.A végkifejlet végül nem az lett, mint amire számítottam, és annál akár "pozitívabbnak" is mondható.

Tarcsafalvy.Livia 2017.12.10. 21:03:59

A nyomasztó filmkezdés után azt hittem valami brutál vérengzős horrort fogok látni, de szerencsére nem így lett. Voltak ugyan benne véres, felzaklató jelenetek, de nem az állt a film középpontjában. Remekül éreztette a rendező, hogy mennyire nagy az éhezés és a nyomor. Mikor már a patkány is megették volna, de még azok sem voltak. A ház összes lakóját bemutatva még inkább érezhettük ennek a filmnek a súlyát. Mindegyik lakó fura vagy bolond volt a maga módján. Kezdve a nőtől aki hangokat hallott és tragikomikus módon sosem sikerült öngyilkosságot elkövetnie, vagy az egyetlen lakót, akinek sikerült táplálékot szereznie saját termesztéssel a lakásában. A nyomasztó légkör és a szegénység végig kíséri a filmet. Tetszett, hogy fűztek bele romantikát is, és végig nézhettük az új lakó és a hentes lánya közt kialakuló szerelmet. Jól szimbolizálta számomra egy jobb idő bekövetkezését az, ahogyan a két kisfiú is megjavult. A film legelején még cigiztek, a végére pedig segítettek Louisonnak, valamint a befejező jelenetben már inkább hangszeren játszottak.
A tetőpontnál sok izgalom várt ránk, vajon sikerül e túl élnie Louisonnak, vagy ő lesz e a következő lakoma alapanyaga. De ahogy reméltem, a kegyetlen hentes hunyt el, ezzel véget vetve a lakók rettegésének, hogy vajon ki lesz a következő áldozat.
Amilyen felkavaró volt a film, olyan nyugodt és békés volt a zárójelenete, elérkezett a "happy end".

SzabóEn 2017.12.11. 22:48:54

Érdekes volt a történet és a többi filmhez képest valóban a legváratlanabb a pozitív végkimenetel volt. Nagyon jellegzetes karakterek voltak benne és tetszettek a stilizált, erős helyszínek. Az érdekes arcok, a mimikák, a bárd és a élező hanghatás először valami nagyon rosszat sugallt, de a végére tetszett a film. Izgalmas volt, sokszor humoros, groteszk és eseménydús. Szívesen megnézem többször is, mert érdekelnek poénok, a külön szálak, amiket eddig nem vettem észre. Lehet, hogy ha többi filmet nem látom, nem tudnám ezt ennyire értékelni. Minden viszonyítás kérdése...

Nóra Lénárd 2017.12.11. 23:16:56

Érdekes film. Ami először megfogalmazódott bennem az az, hogy milyen érdekesek az emberek. Az egyik legnagyobb problémakor sem felejt el az ember "ember" lenni. Értem ezalatt azt, hogy Clapet pl. mikor eladja a húst a két férfinek akkor kissé arrogánsan kéri a 2 zacskó fizetséget, bezzeg mikor a kedves, csinos fiatal nő tipeg be hozzá (vevők elé betolakodva) akkor vele mosolyogva, bájosan közli, hogy felírja a számlára, majd fizet, ráér.
Másik érdekes dolog,ami feltűnt nekem az a monoton ritmusosság, amelyet mindenki átvett a filmben. Ennek a kibeszélése szerintem megérne egy külön fórumot. Elsőre nem tudtam hova tenni, talán arra gondolok, hogy ez azt szimbolizálhatja, hogy tőle függnek a házban az emberek elvégre ő szolgáltatja nekik a húst. Ugyanis mikor ő abbahagyja szépen lassan mindenki visszaáll a cselekvéséhez és megy minden úgy, ahogyan előtte volt.
Ez egy kicsit offtopic lesz..de.. Jót mulattam Julie egy mondatán.. "Mivel ennyit török, mindenből van egy tartalék, egy ugyanolyan" , számomra elég komikus volt.
Kissé abszurdan megjegyezném, hogy számomra ez tényleg egy kellemes kis vasárnapi film volt.kifejezetten tetszett.

Rádóczi Natália 2017.12.12. 14:41:50

Az elején én is megijedtem picit, hogy ez a film végig egy vérengzős hentesről fog szólni. De szerencsére nem ez történt. Egy egész kellemes, humoros és vidám végkimenetelű filmet ismerhettem meg a Delicatessen cím alatt. Tipikusan olyan, amit többször is szívesen megnéznék még a jövőben, kikapcsolódásképpen.
A mondanivalója azoban komolyabb. A háborúk alatt, mikor jegyrendszer működött, akkor az embereknek valóban nem volt sok lehetősége az élelemszerzésre. Az azonban túlzás a filmben, hogy egymást fogyasztották volna el, hogy élelemhez jussanak, emiatt is abszurd a film. Sajnos a nézőből is kihozza kissé gonoszt azzal, hogy már-már szurkol az öngyilkosságot elkövető nőnek, hogy végre sikerüljön a terve. De ez szerencsére nem következik be, mert az élet már csak ilyen.
A karakterek sokszínűek és a cselekmény is eseménydús. A meglepő fordulatok nem maradnak el belőle. A ritmus, ami a cselekmmény ütemét adja hullámszerűen ível át a filmen: egyre gyorsulnak a dolgok, egyre több minden történik, aztán megint egy kis feszültségkeltés, egy kis nyugalom.
Végül is kijelenthetem, hogy ez a film egy jó zárása volt a filmklubos estéknek. :)

Varga Orsolya 2017.12.12. 16:50:05

Érdekes film volt. Az elején ahogy megöli a hentes azt a hapsit azt gondoltam, hogy az egész film erről fog szólni, aggódtam is rendesen. (Nem bírom az ilyen jellegű filmeket.) Ehhez képest egy csomó váratlan fordulat volt a filmben. Kibontakozott egy szerelem benne, és a végén az a vizes jelenet. Elég elképzelhetetlen meg irreális, de nagyon jó pofa volt. A végén az külön meglepetés volt, hogy a hentes a végén saját magát öli meg véletlenül és így kb happy end lett a történet zárása. Nekem is az volt a kedvenc részem, mikor Julie kijelentette azt, hogy mindenből van egy tartaléka, mert ügyetlen. Itt picit magamra ismertem (persze enyhe túlzással). :)

Kovácsné Orbán Klaudia 2017.12.12. 19:15:41

A Delicatessen film egy igen rozoga bérház lakóiról, s életükről, de főleg a ház aljában lévő húsbolt vezetőjéről szól. Valóban érdekes, jelenetek, karakteres szereplők. Kis romantika is belecsempészve a történetbe, amellett hogy micsoda mészárlást végez a Delicatessen tulajdonosa.
Szetintem nagyon aranyos párt alkotott az újonnan érkező hentes segédje valamint a lánya. Végig szurkoltam nekik. Azért kiderült a végén hogy sok mindenki utálta ezt a hentest, volt aki pontosan tudta hogy mit szokott művelni, mégse tesz semmi, talán pont azért mert tartott tőle.
Persze mint afféle happy anding megmenekül a pár s a "gonosz" (a hentes) meghal mégpedig saját keze által.
Előttem szólókhoz csatlakozva, érdekes egy film volt.

Ildikó Mikolicz 2017.12.12. 21:56:24

Ha létezne olyan kategória, hogy romantikus thriller, akkor valószínűleg odasorolnám a Delicatessent. Valóban egy érdekes, színes, izgalmakkal teli film, bár először azt hittem, hogy töménytelen mennyiségű mészárlás és vérfürdő lesz benne. Örülök, hogy végül nem így lett. Tényleg érdekes az a jelenet, amikor a mészáros ritmusához igazodik a ház többi lakója, ezt a részt nem igazán értettem, de talán pont ezért is maradt meg bennem ennyire. Viszont tetszett benne Louison és Julie kibontakozó románca, mert ez egy kicsit "vidámabbá" teszi a filmet.

Krémer 2017.12.13. 01:43:54

Egyedi, kedves bohózat, a slapstick klasszikus motívummal játszik. A valahol párizsban játszódó post-apokaliptikus világ amit a bolondok uralnak vagy inkább túlélnek. Egyszerre humoros és rémisztő, hogy bármikor bekövetkezhet az összeomlás.
Számomra néhol kicsit túlzsúfolt volt ám a szépen komponált képek és a film furcsasága és hangulata még sokáig nem fog kimenni a fejemből.

b.lala 2017.12.13. 13:35:09

Engem a Delicatessen film nagyon nagyon megosztó gondolkodásra sarkallt. Egyszerre nevettem el magam és ijedtem meg tőle. Tökéletesen idézi a háború hatását az embereken, látszik a lakáson, és ha jobban belegondolunk az embereken is. Az események egymás után csordogálnak ezzel újabb és újabb fordulatot adva a filmnek. A szereplőket nagy műgonddal válogathatták a készítők, mert a karikatúrához személyeket rajzolni se lehetne jobban. Nekem az tetszett a filmben hogy a szereplők is mutatják azt, hogy nem akarnak másnak látszani, mint amik. Ha nincs párhuzam a valósággal, akkor nincs és kész. Talán így írható le legegyszerűbben ez a film: "Ez van."

szegesdi2 2017.12.13. 23:14:33

A film igazán kettős érzelmeket fejt ki a nézőből elborzad és nevet. Valahol a horror és a komédia végleteit próbálja összehozni egy filmben a szerző és ezzel a két műfaj végletét bemutatva egy történetet kreált, ezzel fogva meg minket és hozva be egy újítást, és alkot korszakalkotót. Manapság már mindennapi, ha egy- egy jól sikerül és nagy nézőközönséget felölelő horrorfilmből kifacsarva,kifordítva humorossá vígjátékot készítenek.

Cintiab 2017.12.14. 11:20:38

Ez a film a többihez képest egészen könnyed volt. Vérengzésre és brutális darabolásra, horrorra számítottam, de kellemesen csalódtam benne. Egészen jó fekete komédia, maga az artista kedvessége és az élet vidámsága ad egy lágyságot a filmnek. A mészáros lányának jellemfejlődése is említésre méltó, ahogy az elején még ügyetlenkedik és begyakorolja a lépéseket szemüveg nélkül. Majd a végére egy egészen határozott, erősebb nő lett, aki menteni próbálja a számára kedves mindenest. Képbe kerülnek a vegetáriánusok is, mint terroristák, akik a csatornában élnek és bujkálnak a fent élő kannibalizmust folytatók elől. Tetszett a szálak közti ellentétesség, a mészáros+a lakók és a mindenes+a lány között, egyik az elveszettséget és a mondhatni embertelen, könyörületlenséget, míg a másik a reményt és a humanizmust jelenítette meg a fiatalság mellett. Érdekes, hogy mennyire humoros lehet egy horrorfilm is.

NémethAnna94 2017.12.14. 12:44:45

A leírás alapján én is egy vérengző brutális horrorra számítottam, őszintén elgondolkodtam, hogy tényleg megnézzem-e, ennek ellenére valóban kellemes csalódás volt. Érdekes, hogy mennyire összekovácsolja a közösséget valaminek a hiánya és mennyire sokat számít, hogy a közösség a "vezetőjétől" milyenné válik maga a közösség. Az is egy furcsa meglátás, hogy a vegetáriánusok a csatornában élő terroristák, hiszen ők nyújthattak volna egy sokkal emberibb megoldást a problémára. Viszont az, hogy a kegyetlen vezető lánya az ő oldalukon állva a szerelemtől felbuzdulva próbálta védeni a szerelmét ezzel egy kis romantikus szálat csempészve a történetbe, élvezhetővé tette számomra a filmet.

Jánosy Zsófia 2017.12.14. 16:40:03

Az első jelenet ismét másként borzongatott meg, mint az eddigi filmek. Aztán eltöltött az a remény, hogy valószínűleg (a félév tapasztalata után) nem az fog történni amire számítok. Képileg nem mutatott sokat vagy durvát a film. A szereplők monoton élete pergett előttünk, és ez az állandó visszatérő kép, a semerre nem mozdulás keltett bennem feszültséget. Aztán látszólag kibontakozott egy konfliktus a cselekményben, de rendkívül abszurd módon meg is oldódott. A silány életet, a mókuskereket bemutató képek, a reménytelenség és lehangoltság állt vissza a katartikus pont után, mikor a két főszerepló megmenekült. Milyen áron? Volt értelme? Vissza a mókuskerékbe.... csak nem jött össze a happy end.... Furcsa titokzatosság (balladai homály) keringett végig a bemutatni kívánt világ körül (hol a város többi lakosa? hogyan jutott ide a gazdaság? hova is jutott pontosan? ) . Mégis végig az az érzés feszített, hogy azt a keveset is amit megmutat a film, nem akarom megismerni. Se az embereket, se a gondolataikat, se a következő napjukat. De látszólag a helyzet nem oldódhatott meg. Beszorítva éreztem magam, rákényszerítve, hogy figyeljek, hiszen a kamera nem távolodott el soha arról a bizonyos titokzatos háztömbről.
Az abszurditásban az az érdekes, hogy olyan kiforgatott, hogy gyakorlatilag ezer helyzetre rá lehet húzni, mondván "ezt mutatja be" , "azt kritizálja". Szerintem mindenkit más szólít meg belőle, és gondolkodtat el.

Zsombor Artner 2017.12.14. 18:16:22

Egy Amelie csodálatos életébe oltott Orwell-i utópia. A sötét tónusok és borongós hangulat miatt a film számomra gyakran úgy hatott, akár egy torkomon ledugott ujj. A székembe süppedve néztem végig, majd hosszasan úgy is maradtam. Indokolatlan és sületlen. Szürreális, bohó, frusztráló, idegesítő, mókás és kellemetlen, ellenben minden szempontból rendkívül hatásos.

Pálfi Dóra 2017.12.14. 23:00:34

A nyitókép már nagyon sejtelmes és kicsit félélmetes volt. Elsőre egyből az előző film jutott eszembe róla, viszont azt hittem ez sokkal horrorisztikusabb lesz. A várakozásaimat felülmúlta és sokkal érdekesebb, furcsább lett a kimenetel.
Sorban mutatta be a lakókat és életüket a film. Ezzel együtt mégjobban érezhető volt az éhezésük. A rendező ezt jól megragadta és bemutatta, majd végig kísérte a filmet.
A képek gyors váltogatásával és a sok zavaró hanggal jól keltette a feszültséget a rendező.
A hentes felvette az új fiút a boltjába. Ahogy telt az idő, tanúi lehettünk a hentes lánya és Louison között fűződő szerelemnek.
A film végén pedig izgultam, hogy a pár túlélje, mivel a hentes meg akarta ölni a félfit. Szerencsére visszafordult a penge, így a hentes hunyt el.
Úgy tűnt a lakók megkönnyebbültek ettől, és mintha a kisfiúk is nyugodtabbak lettek voltak , hiszen zenéltek a szerelmes párral a záró jelenetben.
Összességében nyugtatóbban zárult a film, mint vártam.

Fábián Anna 2017.12.15. 01:48:59

Érdekes film volt és örültem, hogy pozitív volt a végkimenetele. A látványvilág , a színészek nagyon jól illenek a történethez. Tetszettek a fordulatok és érdekes volt a ritmusosság is. Örültem, hogy a hentes elhunyt, a lakóknak pedig nem kellett többé félniük.

hajnalbrigi 2017.12.15. 04:24:27

Végre egy olyan film ami (Gyalog Galopp még ilyen) tetszik és tényleg tetszik :)
A főszereplő egy mészáros , akit nem hentesnek neveznek - ez már előre sejtet valamit - és a lakók akik az üzlettel egy bérházban laknak. Minden karaktert szépen lassan egyesével megismerünk, ugyanúgy mint a furcsa, csigán élő, már elmocsáriasodott körülmények között élő bácsikát vagy a nőt aki folyton hangokat hall. Skizofrénnek hittem a hallucinációi miatt, de kiderül, hogy végig átverik őt. A kísérletei az öngyilkosságra, a szerkezetek amiket megépít lehetne Keviné is a Reszkessetek Betörőkből. Elég mulatságos, ahogyan várja, hogy megrázza az áram vagy elgördüljön a golyó és már ne hallja a hangokat.
A fő szál az ex bohóc és a vaksi lány kapcsolata. A lány igyekezete a teázásnál szemüveg nélkül egy nagyon mókás jelenetet eredményezett. A lány igyekszik megmenteni a kiválasztottját az apjától, mert hát válság van, nincs mit enni, így a bérház -mint később kiderül- annyira nem is egyedien oldja meg az ellátás problémáját. Ezen az embert feldolgozó szálon már annyira ki sem akadtam, éreztem az elején is, hogy valami turpisságnak lennie kell. Morbid, nagyon is az, de valahogy mégsem ráz meg a dolog. A film hangulata, stílusa miatt könnyebben elfogadom, úgy mint maguk a lakók.

Szerintem nagyon sok érdekes szál van ebben a filmben, ami jól ki van dolgozva. A családoknak, amelyeket megismerhetek, bemutatja őket, de mégis magamtól is tudok nekik egy múltat elképzelni. A jelenetek ugrálnak, de követhetően. A mozgások néha szakaszosak de nagyon sokszor pedig a dallam, a ritmus adja a mozgásaikat. ( Pl. az egész ház egy ütemre mozog - a bohóc plafon festése)
A film groteszk módon mutatja be a bérház életét, azt, hogy a nagy szükségben mindent lehet. És ha be kell fizetni a lakbért, akkor még az anyósodon is túladhatsz.

Kovácsné Németh Csilla 2017.12.15. 09:05:06

Nem az én világom ez a film, de aki kedveli a fekete humort, valamint a szürreális képi világot, nem fog csalódni.
A "régi" világ és civilizáció törvényei már nem érvényesek. Az élethez szükséges alapvető feltételek, köztük a legfontosabb, az élelem, állandó hiánycikknek számít. Egy bérház lakóinak élete Clapettől, az épület és a hentesbolt tulajdonosától függ.
A főszereplők kalandjain keresztül ismerkedünk meg az abszurd ház bizarr lakóival, élükön az embertelen és szadista Clapet-val, a konzervdobozokat báránybégetésre hangoló emeleti lakókkal, az eltökélt öngyilkossági kísérleteiből rendre megmenekülő Aurore Interligatorral, az önellátásra berendezkedő, csigát és békát tenyésztő alagsori úrral.
Ez a film egyszerű, hol bohókás, hol groteszk jelenetekben gazdag, francia tragikomédia.

Cservenyák Kornélia 2017.12.15. 09:46:15

A film egy fura világban játszódik, ahol az emberek kannibálok és a vendégként érkezőket öli meg a mészáros. Egy újabb férfi érkezik taxival egy állásajánlatra, amit a mészáros ad fel, hogy újabb ember (hús) érkezzen. Az új lakó lesz a gondnok, aki a romos házat csinálgatja és kiderül, hogy ő egy artista. A mészáros lányának nem közömbös a új férfi. Egy románc alakul ki, de apja akkor is meg akarja ölni. A film végig, olyan nyomasztó hangulatot sugároz, de a romantika visz bele egy kis színt. Továbbá a lány és az artista egy szép zenét játszik, ami egy még furcsább hangulatot ad a filmnek jó értelembe.
A mészáros lánya meg akarja menteni az artista férfit, ezért lemegy a föld alá,ahol emberekkel találkozik, akik mondhatni normálisak vagy normálisabbak és ők nem esznek emberi húst. A lány megbeszéli velük hogy kukoricáért, ami az apjának a vagyont, elhozhatják cserébe szöktessék meg az artistát. Ekkor már nagyon meg akarják ölni az artistát és a végén a mészáros megöli magát egy ausztrál bumeráng késsel, ami az artistáé volt. A szerelem kiteljesedik a film végére és újra játsszák a zenét, de ott már vidáman és a kép is kitisztul.
Az egész film olyan rejtélyes misztikus kategóriájában nem tudnám megmondani először horrornak hittem aztán Sci-finek, Pszicho-thrillernek, romantikus. Ezek egyvelege. Összességében érdekes volt végig nézni. viszont azt nem mondanám, hogy tetszett.

h.j.lili 2017.12.15. 14:02:57

Nekem nagyon tetszett ez a film. Bár lehet a lelkesedésemet erősen befolyásolja, hogy az utolsó két filmet egymás után néztem meg. És a "Nagyzabálás" után felemelő érzés volt megnézni a "Delicatessen"-t. :)
Bíztam a Tanárúr szavaiban, hogy ez az utolsó film egész kellemes lesz. Emiatt nekem az elején bár horrorisztikusan kezdődött, már az megnyugtatott, hogy nem mutatnak véres, vagy brutális jeleneteket. - itt arra gondolok, amikor a kukában bújkáló pasast fejbe vágja a mészáros egy késsel, de csak annyit mutatnak alulról nézve, ahogy lecsap a hentes, de szerencsére azt már nem mutatják, hogy hova érkezik. -
Tetszett a főhős a filmben, a bohóc, artista fiú. Nagyon kedves, őszinte, tiszta szívű, segítőkész, és tisztességes karakterű ember. És ezekhez a jellemekhez a legnagyobb éhínségben, szegénységben is hű marad az artista. Ő rögtön segít, nem gondolkodik, hogy nem lehet-e ebből neki baja.
Nem volt meglepő, hogy a szőke hajú lány, akivel a lépcsőházban összefutott, és szerelmesen egymásra pillantottak, hogy ő pont a hentes lánya. A többi karakter is humoros volt, és változatos volt. Tetszettek a szomszédok hétköznapjai, enélkül üres lett volna a film. Jól bemutatta a szegénységet a történet, hogy milyen az élet éhínségben egy lakóházban, ahol egymásra vannak utalva az emberek. Egy nagy család, ahol összetartanak, de bármikor valamelyikükből áldozat lehet.
Több jelenet is érdekes volt: pl: amikor a nagymamát, kicsalogatták, hogy aztán a hentes lecsapjon rá. Ugyanúgy csalogatták ki a fonallal a nénit, mintha egy állatot akarnánk becserkészni. Emellett a hentes szeretett játszani, művésznek hívta magát, amivel segít etetni a ház lakóit. Következő jelenet, amikor a feleség könnyek között síratja anyukáját, miközben megkapja a szelet húst, és csak annyit mond: "csak szerettem volna tőle elbúcsúzni".
Tipikus jelenetnek tartottam (ami nem baj), amikor 'Zsüli' (magyarosan, fonetikusan írva a hentes lányának nevét :) ) el akarta mondani a ház titkát az artistának, hogy megvédje őt, de az artista belealszik az igazság pillanatába. Más filmben is láttam ilyen jelenetet, amikor a férfi őszinte vallomást akart tenni a számára kedves hölgynek, de amikor elmondta az igazságot, látta, hogy a lány elaludt mielőtt meghallotta volna.
Előttem lévő kommentekben olvastam, hogy a gyerekek egy pozitív fordulatot mutatnak. Ahogy a történet eseményei előrehaladnak, úgy lehet érezni a pozitív hatást a 2 fiú gyermeken, akik nagyon megkedvelték az artistát, így már nem csintalankodnak cigivel, helyette a csínjeiket jó célra fordították (puska ártalmatlanítása). Illetve a final jelenetnél, amikor a háztetőn imitálják a zenélést, rajtuk is lehetett látni, ahogy a film hangulatán is, hogy pozitív irányba halad a cselekmény. A film horrorisztikusan kezdődött, sötétben, a gyilkos élezi a késeit, furcsa fények, ijesztő kameraállásban tárul a szemünk elé a ház. Míg a film végén már megszokott hameraállásban veszik és mutatják nekünk az utolsó jelenetet a háztetőn, napsütéses, gyönyörű hangulatban mutatja be a házat.
Illetve a hentes szeretője is felbátorodik, és kiáll az igazak mellett, végül ő az utolsó, akinek sikerül megmenteni az artista életét.
Nekem tényleg nagyon tetszett a film, hamar megimsertük a szereplőket, volt benne izgalom, sok fordulópont volt, és a végén a várva várt happy end :)

marfoldinora 2017.12.15. 18:45:53

Ez volt az eddigi legjobb fekete humorú film amit eddig láttam. A rendező elkészített egy teljesen új világot nekünk, nézőknek amit megtöltött bohókás emberekkel, furcsa díszlettel . A film cselekményére lehet nem fogok később emlékezni, de a furcsa, sötét álomszerű atmoszférára biztosan, igazi maradandó benyomást hagyott bennem. A cselekmény, a humor felkavaró lehet de vígjátékszerű függöny mögött van, könnyed módon tálalva. A furcsa szereplők életének mozzanatait sit-com szerűen ábrázolt, mindegyiküknek kis fura történeteik,motivációik vannak. A megteremtett humor főként vizuális, ezért elengedhetetlen a film látványa, írásban ez egyáltalán nem jönne át. A látványvilága csodálatosan részletes volt, kissé klausztrofób a szűk kivágásokkal és a közeli felvételekkel a föld alatt. Megfigyelhető a 40- es évek dizájnja ami még hangulatosabbá teszi a filmet, kiegészülve a szépia hatással.
süti beállítások módosítása